5 مورد از عجیب ترین رکوردهای المپیک که دیگر تکرار نمی شوند

بازی های المپیک یکی از رویدادهای مهم ورزشی است، آنچه در جریان این بازی ها از اهمیت زیادی برخوردار است رکوردهای المپیک است. بسیاری از رکوردهای المپیک چند سال یا چند ده سال در اختیار یک نفر بودند و با ورود ورزشکاران جدید شکسته شدند. اما برخی رکوردها هم آنقدر عجیب هستند که هنوز پابرجا مانده اند. 

پس از سال 1992 بازی های المپیک هر دو سال یک بار در تابستان یا زمستان برگزار می شوند. بازی های المپیک تابستانی ورزش هایی مثل شنا، دومیدانی، ژیمناستیک و بسکتبال و غیره هستند. اما بازی های المپیک زمستانی بر ورزش هایی که در هوای سرد انجام می شوند مثل اسکیت روی یخ و اسکی و از این قبیل ورزش ها تمرکز دارد. المپیک تابستانی پیش رو از 26 جولای تا 11 آگوست 2024 در پاریس برگزار خواهد شد.

رکوردهای المپیک در کدام رشته ها بیشتر جابجا می شود؟

رکوردهای المپیک در کدام رشته ها بیشتر جابجا می شود؟

در بازی های المپیک بیشتر از 100 رشته ورزشی وجود دارد و ورزشکارانی از سراسر دنیا در این ورزش ها برای کسب مدال به صورات انفرادی یا تیمی با هم رقابت می کنند. اما برخی از این رشته های ورزشی، مانند دو و میدانی، شنا، تیراندازی و وزنه برداری ورزش های اصلی المپیک هستند.

ورزشکاران این رشته ها هر چهار سال یک بار در المپیک دور هم جمع می شوند و علاوه بر گرفتن مدال به دنبال ثبت رکوردهای المپیک به نام خودشان هستند. در اینجا رکوردهای المپیک در دو و میدانی، شنا، وزنه برداری و چند رشته ورزشی دیگر آورده شده است.

وزنه برداری

رشته وزنه برداری یکی از رشته های ورزشی است که در هر المپیک رکوردهای جدیدی در آن ثبت می شود. در واقع هیچ ورزشی مثل وزنه برداری در المپیک وجود ندارد که قدرت بدنی ورزشکار را مورد آزمایش قرار دهد. در طول سال ها ما شاهد حضور قدرت های بزرگ و شکسته شدن رکوردهای جهانی در این رویداد ورزشی در رشته وزنه برداری بوده ایم.

تقریبا تمام رکوردهای المپیک وزنه برداری در اختیار ورزشکارانی از کشورهای اروپای شرقی یا آسیا است. همانطور که می دانید یکی از آن ها هم در اختیار حسین رضازاده وزنه بردار ایرانی است. او در حال حاضر رکورددار وزنه برداری حرفه ای در دسته فوق سنگین است. این وزنه بردار ایرانی در المپیک سیدنی 2000 با بلند کردن وزنه 472.5 کیلویی به این رکورد دست یافت و چهار سال بعد بار دیگر در المپیک، آن را تکرار کرد. رضا زاده 2 مدال طلای المپیک دارد.

اما در رشته وزنه برداری رکورد کسب 3 مدال طلای المپیک به صورت متوالی در اختیار یروس دیماس وزنه برداری از یونان است. او در سال های 1992، 1996 و 2000 این سه مدال را به دست آورد و در المپیک 2004 آتن به دلیل آسیب دیدگی زانو نتوانست رکورد خود را بهبود ببخشد و مدال برنز گرفت. او جایگاه خود را در تاریخ به عنوان یکی از بزرگترین وزنه برداران المپیکی تمام دوران به دست آورده است.

شنا

ورزش دیگری که در المپیک رکوردهای جالبی دارد، شنا است. قدیمی ترین رکوردهای المپیک شنا مربوط به المپیک پکن در سال 2008 است. یکی از رکوردداران شنا در المپیک مایکل فلپس شناگر افسانه ای سابق است که اصالتی آمریکایی دارد. او رکورد دار بیشترین تعداد مدال های المپیک با 28 مدال و موفق ترین مرد در طول تاریخ المپیک است.

البته او رکورد بیشترین تعداد طلاهای المپیک را دارد که توسط یک نفر به دست آمده است. شاید باورکردنی نباشد اما از این 28 مدال مایکل فلپس 23 تای آن ها مدال طلای شنای المپیک است. او یک رکورد دیگر هم دارد که بیشترین مدال طلایی است که در یک دوره المپیک کسب شده است. مایکل فلپس در المپیک 2008 پکن 8 مدال طلا به دست آورد که هنوز کسی موفق به شکست این رکوردها نشده است. این رکورد به این معنی است که او در هر مسابقه ای که در آن سال در المپیک حضور داشت، طلا گرفت. رکوردهای میکل فلپس از جمله رکوردهای المپیک هستند که شکستن آن ها بعید به نظر می رسد.

دو میدانی

وقتی صحبت از رکوردهای المپیک در ورزش دو میدانی به میان بیاید، قطعا نام یوسین بولت به ذهن همه می آید. اما در این ورزش ما هنوز رکوردهای المپیک بسیار قدیمی را داریم که شکسته نشده اند. قدیمی ترین رکورد کنونی المپیک متعلق به پرش طول افسانه ای باب بیمون است که در سال 1968 در مکزیک 8.90 متر پرش کرد. رکوردهای المپیک برای این رویداد در دومیدانی زنان هم 7.40 متر توسط جکی جوینر کرسی در سال 1988 ثبت شد.

در بازی ‌های المپیک 2008، یوسین بولت اولین مردی بود که پس از کارل لوئیس آمریکایی در سال 1984 در ماده 100 متر، 200 متر و 4 × 100 متر امدادی در یک بازی المپیک قهرمان شد. او همچنین به عنوان تنها دونده دوی 100 متر و 200 متر است که در سه المپیک متوالی یعنی سال های 2008، 2012 و 2016 مدال طلای المپیک را کسب کرده است.

والیبال

والیبال یکی از رشته های ورزشی است که در بازی‌ های المپیک تابستانی در دو رشته والیبال داخل سالن و بازی جدیدتر والیبال ساحلی انجام می شود. در مورد ورزش والیبال سالنی در بازی های المپیک اتحاد جماهیر شوروی رکورددار بیشترین مدال المپیک است که از سال  1964 تا کنون این رکورد را حفظ کرده است. این کشور با 12 مدال المپیک در صدر جدول رده بندی المپیک قرار دارد و پس از آن برزیل و آمریکا با 11 مدال در رتبه دوم قرار دارند.

هندبال

در بازی هندبال کشور فرانسه یکی از رکوردهای المپیک را در اختیار خود دارد. این کشور بیشترین تعداد مدال را در بازی های المپیک از آن خود کرده است که 5 مدال است. از این 5 مدال، یک مدال برنز، یک مدال نقره و 3 مدال طلا توسط تیم ملی هندبال کشور فرانسه به دست آمده است. این کشور همچنین رکورددار بیشترین تعداد مدال طلا در بازی های المپیک هندبال است که در سال های 2008، 2012 و 2020 به آن دست یافته است.   

بدمینتون

بدمینتون یکی از ورزش های بازی های المپیک تابستانی است که به صورت مسابقات انفرادی و دونفره مردان و زنان برگزار می شود. گائو لینگ ورزشکار زن از کشور چین با دو طلا، یک نقره و یک برنز، رکورددار بیشترین مدال المپیک در بدمینتون است.

کشور چین عنوان اولین کشوری را دارد که در یک المپیک مدال طلای هر پنج شاخه ورزش بدمینتون در المپیک 2012 را کسب کرد. این کشور از سال 2020 با کسب 47 مدال در المپیک، همچنین به عنوان موفق ترین کشور در بدمینتون شناخته می شود. رکورد دیگر این رشته ورزشی در دست بازیکن چینی لین دن است، او در بازی های المپیک تابستانی 2008 و 2012 دو مدال طلا متوالی را کسب کرد. 

پینگ پنگ

پینگ پنگ یا تنیس روی میز یکی دیگر از ورزش های المپیک تابستانی است که رکورد بیشترین تعداد مدال طلای آن در اختیار ما لانگ ورزشکاری از چین است. او با کسب پنج مدال طلا در تمام دوران المپیک بیشترین طلا را در بازی های المپیک به دست آورده است. در رشته ورزشی پینگ پنگ هم مانند بدمینتون این کشور چین است که با کسب مجموعا 60 مدال موفق ترین کشور در این رشته وررزشی در بازی های المپیک است.

بانوان در کدام رشته ها رکوردهای المپیک را جابجا کردند؟

بانوان در کدام رشته ها رکوردهای المپیک را جابجا کردند؟

در بین رکوردهای المپیک در میان زنان، نام لیو چونهونگ به عنوان تنها زنی در وزنه برداری المپیک شناخته می شود که مدال طلا را در دو المپیک متوالی و در همان وزن کسب کرده است. او در المپیک 2004 و 2008 در آتن و پکن در وزن 69 کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا شد.

او در سال 2008 مدال طلا را به دست آورد و رکوردهای المپیک را با بلند کردن وزنه های 128 و 158 کیلوگرم به دست آورد و در مجموع رکورد جهانی 286 کیلوگرم را ثبت کرد. رکورددار دیگر المپیک، کریستین اتو شناگر زن آلمانی بود که با کسب 6 مدال طلا در المپیک 1988 سئول، در بین ورزشکاران حاضر در المپیک بانوان پیشتاز است.

چرا رکوردهای المپیک اهمیت دارند؟

چرا رکوردهای المپیک اهمیت دارند؟

رکوردهای المپیک بهترین عملکرد ورزشکاران یا تیم ها در تاریخ آن رویداد در بازی ‌های المپیک تابستانی یا بازی ‌های المپیک زمستانی هستند. در واقع رکوردشکنی تنها مختص به ورزش و بازی های المپیک نیست و به دلیل علاقه انسان ها به رقابت وجود دارد. مثل رکوردهای گینس که افرادی از سراسر دنیا و در زمینه های مختلف برای شکستن رکوردهایی گاهی عجیب و غریب خودشان را به چالش می کشند.

اما بازی های المپیک به عنوان یک رویداد جهانی مهم در بسیاری از رشته های ورزشی شناخته می شود و بعد از جام جهانی یکی از پرتماشاچی ترین و جذاب ترین رویدادهای ورزشی برای علاقه مندان به ورزش است. علاوه بر کسب مدال در این رویدادها، شکستن رکوردهای المپیک قبلی و یا ثبت یک رکورد جدید در المپیک یکی از افتخارات ورزشکارانی است که در این رویداد مهم ورزشی که همه جهان نظاره گر آن هستند، شرکت می کنند.  

کدام کشورها رکوردهای المپیک بیشتری کسب کرده است؟

کدام کشورها رکوردهای المپیک بیشتری کسب کرده است؟

تا به امروز ایالات متحده آمریکا با کسب رکورد ۸۳ مدال طلا در بازی‌ های المپیک تابستانی ۱۹۸۴ در لس ‌آنجلس، در بین بقیه کشورها پیشتاز است. علاوه بر این ایالات متحده بیشترین مدال های المپیک را در بین هر کشوری به دست آورده است و تا زمان بازی های المپیک 2022 پکن، در مجموع 3105 مدال کسب کرده است. به گفته المپدیا، پایگاه داده ای که توسط اعضای انجمن بین المللی مورخان المپیک ایجاد شده است، این مدال ها شامل 1229 مدال طلا، 1000 نقره و 876 برنز است. کشور نروژ هم بیشترین مدال را در المپیک زمستانی کسب کرده است و رکورددار المپیک زمستانی است، تعداد مدال های کشور نروژ در مجموع 368 است.  

اما در مورد رکوردهای المپیک در مسابقات ورزشی بر اساس کشور که از سال 1968 تا 2016 بررسی شده است، ورزشکاران آمریکایی بیشترین تعداد رکوردهای المپیک را تا قبل از المپیک توکیو داشتند. از مجموع 24 رکورد موجود در مسابقات مردان، ورزشکاران ایالات متحده آمریکا دارای 7 رکورد از این رکوردها هستند. ورزشکاران زن این کشور نیز از مجموع 23 رکورد موجود، تا قبل از المپیک توکیو 5 رکورد را در اختیار داشتند.

اما بعد از آمریکا این ورزشکاران کشور کنیا هستند که با در اختیار داشتن 5 رکورد ، دومین کشوری هستند که رکوردهای المپیک بیشتری کسب کرده اند. این رکوردها همگی در رشته ورزشی دومیدانی بوده است.

ایرانیان رکورد المپیک را در کارنامه خود دارند؟

ایرانیان رکورد المپیک را در کارنامه خود دارند؟

بازی های المپیک یک جشنواره ورزشی است که در یونان باستان آغاز شد و در اواخر قرن نوزدهم مجددا زنده شد. این رویداد بزرگ ترین مسابقات ورزشی جهان است و شامل ورزشکارانی از سراسر جهان می شود. ایران هم در برخی رشته های ورزشی در المپیک حرف های زیادی برای گفتن دارد و ورزشکاران ایرانی رکوردهایی در المپیک کسب کرده اند.

ایران تا به امروز در 18 المپیک شرکت کرده است و در مجموع 4 مدال طلا قبل از انقلاب و 20 مدال طلا بعد از انقلاب به دست آورده است. اولین ورزشکار ایرانی که در المپیک شرکت کرد، فریدون مالکوم در المپیک تابستانی 1900 و در رشته شمشمیربازی بود. ایرانیان در مجموع 76 مدال در بازی های المپیک و در رشته های کشتی، وزنه برداری، تکواندو، دو میدانی، تیراندازی و کاراته به دست آورده اند.

اما ورزشکاران ایرانی تنها در رشته وزنه برداری صاحب برخی از رکوردهای المپیک هستند. با وجود تغییر اوزان وزنه برداری این رکوردها پاک شدند اما همچنان می توان از آن ها به عنوان رکورد المپیک یاد کرد. این ایرانیان کیانوش رستمی، کوروش باقری، بهداد سلیمی و حسین رضا زاده هستند.

کیانوش رستمی در المپیک ۲۰۱۶ با مجموع 396 کیلوگرم، رکورد های المپیک و جهان را شکست و مدال طلا را بالای سر برد. کوروش باقری رکورد دار حرکت یک ‌ضرب المپیک است که در المپیک 2000 این رکورد را با بالا بردن وزنه 182 کیلوگرمی،  به نام خود ثبت کرد. بهداد سلیمی هم رکورد حرکت یک ضرب جهان را در المپیک 2016 با بالا بردن وزنه 216 کیلوگرم شکست. حسین رضا زاده رکورددار دوضرب با مجموع 263.5 کیلوگرم است که این رکورد را در المپیک 2004 به نام خود ثبت کرد.

عجیب ترین رکوردهای المپیک

عجیب ترین رکوردهای المپیک

دست یافتن به برخی از رکوردهای المپیک به قدری غیرقابل باور است که بعید به نظر می رسد که به این زودی ها شکسته شوند. ما در این بخش از برخی از این رکوردهای المپیک که می توان آن ها را عجیب ترین رکوردهای المپیک هم دانست، اشاره می کنیم.

کشور چین یکی از رکوردداران تعداد مدال در رشته پینگ پنگ یا تنیس روس میز است. رکوردی که به نظر نمی رسد هیچ کشوری قادر به شکستن آن باشد. این کشور در بازی‌ های المپیک، 53 مدال در رشته تنیس روی میز کسب کرده است که 28 مدال طلا، 17 مدال نقره و 8 مدال برنز بوده است.

حال اینکه از این نظر رتبه دوم در اختیار کشور کره جنوبی است که تفاوت زیادی با رکورد کسب شده توسط چین دارد. کره جنوبی در مجموع 18 مدال در بازی های المپیک کسب کرده است که 3 طلا، 3 نقره و 12 برنز بوده است. این اختلاف آنقدر زیاد و دست نیافتنی است که این رکورد را به یکی از عجیب ترین رکوردهای المپیک تبدیل کرده است.

رکورد عجیب دیگری که بیشتر از 30 سال است که هنوز شکسته نشده است، مربوط به فلورنس گریفیت جوینر در دوی 100 متر بانوان با زمان 10.62 ثانیه است. اگر چه شلی آن فریزر پرایس در سال 2021 توانست صد متر را در 10.63 ثانیه به پایان برساند و به این رکورد نزدیک شود، اما همچنان رسیدن به این رکورد عجیب، غیرممکن است.

همچنین رکوردهای دیگری هم به این دلیل که شکستن آن ها غیرممکن و بعید به نظر می رسد، در لیست عجیب ترین رکوردهای المپیک قرار می گیرند. برخی از این رکوردها به ترتیب زیر هستند :

  • رکورد باب بیمون در رشته ‌ی پرش طول با 8.90 متر
  • رکورد مایکل فلپس شناگر آمریکایی با ۲۳ مدال طلا
  • رکورد یوسین بولت در دوی ۱۰۰ متر آقایان با زمان 9.63 ثانیه
  • رکورد آمریکا در کسب ۲۳۹ مدال تنها در یک المپیک
  • رکورد ایان میلار، سوارکار کانادایی با ۱۰ بار حضور در مسابقات المپیک
جوان ترین ورزشکارانی که رکوردهای المپیک را کسب کردند

جوان ترین ورزشکارانی که رکوردهای المپیک را کسب کردند

رویای گرفتن مدال طلا در بازی های المپیک و یا شکستن یکی از رکوردهای المپیک در بسیاری از ورزشکاران وجود دارد. این رقابت ورزشی بعد از جام جهانی فوتبال دومین رویداد ورزشی مهم جهان محسوب می شود. برخی ورزشکاران در سنین پائین در المپیک حضور پیدا می کنند و موفق به کسب مدال طلا می شوند. شناخته شدن به عنوان جوانترین ورزشکاری که در المپیک مدال طلا گرفته است، هم خودش یکی از رکوردهای المپیک است.

در این میان از چند نام به عنوان جوانترین مدال آوران المپیک یاد می شود، یکی از آن ها اینگه سورنسن دانمارکی است. این ورزشکار زن در رشته دومیدانی انفرادی در المپیک 1936 در برلین مدال برنز گرفت. او در آن زمان تنها 12 سال سن داشت. در مسابقات ژیمناستیک المپیک 1896 ، دیمیتریوس لوندراس از کشور یونان در حالی که تنها 10 سال و نیم سن داشت، مدال برنز گرفت.

اما جوان ترین دارندگان مدال طلای المپیک تا به امروز، مارجوری گسترینگ از ایالات متحده آمریکا است. او در المپیک 1936 برلین، مدال طلای انفرادی را در مسابقات پرش کسب کرد. مارجوری گسترینگ جوانترین قهرمان المپیک انفرادی 13 سال و 268 روز سن داشت.

حال که به جوانترین مدال آوران بازی های المپیک پرداختیم، بد نیست از مسن ترین قهرمانان المپیک نیز یاد کنیم. اسکار سوهن تیراندازی از کشور سوئد بود که در المپیک 1920 با نزدیک به 73 سال سن، مدال طلا را از آن خود کرد. اما مسن ترین مدال آور زن هم الیزا پولاک آمریکایی بود که در المپیک 1904 در رشته تیراندازی مدال طلای المپیک را گرفت. الیزا در آن زمان 64 سال سن داشت.

کدام یک از رکورد های المپیک در ژاپن 2021 شکسته شد؟

کدام یک از رکورد های المپیک در ژاپن 2021 شکسته شد؟

اگر بازی‌ های المپیک 2021 توکیو را تماشا می ‌کردید، متوجه می‌ شدید که برخی از رکوردهای المپیک شکسته شده است. البته اغلب این رکوردها توسط همان ورزشکاری که قبلا رکورد را زده بود، شکسته شدند. با وجود تاخیر یک ساله بازی های المپیک برای بسیاری از افراد بعید به نظر می رسید که این المپیک شاهد اجراهای تماشایی و به یاد ماندنی و شکستن رکوردهای المپیک باشد.

در المپیک توکیو رکوردهای جهانی در تعداد کمی از ورزش ها شکسته شد. در رشته دومیدانی و دوی 400 متر دو آمریکایی به نام های سیدنی مک لافلین و دلیله محمد رکوردهای قبلی خود را شکستند و رکورد جدیدی به نام خود ثبت کردند. در دوی 400 متر با مانع مردان هم به همین ترتیب دو ورزشکار رکوردشکنی کردند، کارستن وارهولم از نروژ و رای بنجامین از ایالات متحده هر دو رکورد جهانی را در این شاخه شکستند.

یکی از رکوردهای المپیک که بیشتر از 26 سال بود که شکسته نشده بود، در المپیک توکیو 2021 توسط بولیمار روجاس شکسته شد. این ورزشکار زن ونزوئلایی توانست رکورد جهانی پرش سه گانه را به نام خود ثبت کند و همچنین نخستین زنی از این کشور باشد که مدال طلای المپیک گرفته است.

کائلب درسل در رشته شنا دو رکورد جدید به نام خود ثبت کرد. یکی از آن ها در رله 4 در شنای 100 متر تیمی بود و دیگری 100 متر پروانه انفرادی بود. وزنه بردار گرجستانی به نام لاشا تالاخادزه موفق شد در این المپیک سه رکورد جدید به نام خود ثبت کند. در رشته دوچرخه سواری در روز مسابقه چندبار رکوردهای المپیک زنان و مردان شکسته شد.    

لطفا به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا