3 فرق بین بلاگر و اینفلوئنسر که باید بدانید
دو اصطلاح بلاگر و اینفلوئنسر مدت کوتاهی است که با پیشرفت اینستاگرام به وجود آمده است و بسیاری از مردم این دو اصطلاح را اشتباه می گیرند و فرق بین آن ها را نمی دانند. شما در مورد فرق بین بلاگر و اینفلوئنسر چه می دانید؟ در فضای اینستاگرام آن قدر مشاغل جدیدی ایجاد شده که درک تفاوت بین آن ها کمی سخت است.
بیشتر برای کسانی درک این دو اصطلاح دشوار است که یا به صورت حرفه ای در اینستاگرام فعالیت نمی کنند و یا فعالیت تجاری خودشان را به تازگی شروع کردند. پس اگر شما هم به صورت حرفه ای در اینستاگرام فعالیت ندارید بهتر است با این دو اصطلاح آشنا باشید. درباره بلاگر ایرانی و شباهت آن با اینفلوئنسر ایرانی نیز مطالبی را بیان خواهیم کرد.
بلاگر کیست؟
بسیاری از افراد درک درستی از اصول بلاگری و اینفلوئنسری ندارند. برای درک بهتر تفاوت بین این دو باید با تعریف هرکدام آشنا شوید. بلاگر در اصطلاح به کسی گفته می شود که به صورت مداوم برای یک وبلاگ می نویسد. اما امروزه بلاگر فقط وظیفه اش نوشتن نیست و کار بیشتری انجام می دهد. امروزه به کسی بلاگر گفته می شود که محتوای آنلاینی را منتشر می کند. به طور مثال یا به افراد آموزش می دهد، یا برای سرگرم کردن آن ها اقدام می کند و به طور کل یک کسب و کار اینترنتی را اداره می کند. در گذشته بلاگرها کسانی بودند که کار آن ها فقط نوشتن بود و به آن ها وبلاگ نویس نیز گفته می شد.
بلاگر تنها یک هدف دارد. هدف او ارزش بخشیدن به زندگی دنبال کننده آن است. پس تعریف بلاگر از گذشته تا کنون تفاوت زیادی پیدا کرده است و شاید بزرگ ترین تفاوت این باشد که بلاگری که در گذشته فقط یک محتوایی را منتشر می کرد، حالا تبدیل به یک معلم آنلاین شده است. امروزه یک بلاگر در اینستاگرام با مهارت های مختلف خود مانند داستان سرایی، کپی رایتینگ، طراحی گرافیک، ویرایش ویدئو، خدمات مشاوره، ایجاد پادکست، عکاسی و بازاریابی برای افراد شناخته می شود.
به چه کسی اینفلوئنسر می گویند؟
اینفلوئنسر در زبان فارسی یعنی تاثیر گذاران شبکه های اجتماعی، اما در اصل این افراد بر خلاف بلاگرها شهرت خود را به دلیل یک جایگاه خاص در اینستاگرام به دست آورده اند. این افراد تقریبا با افراد مشهور هم رده هستند. تنها تفاوت آن ها در این است که به جای گرفتن پول، خدمات یا تجربیات و یا هم محصولات مختلف را به دنبال کنندگان خود تبلیغ می کنند. اینفلوئنسرها در زمینه های مختلفی به بازاریابی برندها کمک می کنند. این اشخاص می توانند بر عادات خرید مردم در اینستاگرام تاثیر بگذارند و یا یک موضوع را رواج دهند. بر اساس آمارها، در سال 2021 کریستیانو رونالدو با داشتن 307 میلیون دنبال کننده تاثیر گذار ترین فرد در فضای اینستاگرام است.
شاید با خود فکر کنید که اینفلوئنسرها همان سلبریتی ها هستند که در شبکه های اجتماعی ظاهر شدند اما باید بگوییم که این دو با هم تفاوت دارند. تفاوت سلبریتی و اینفلوئنسر در این است که سلبریتی ها از طریق کانال های سنتی مانند رادیو، تلویزیون و مجله روی مردم تاثیر می گذارند در حالی که اینفلوئنسرها از طریق شبکه های اجتماعی و وبلاگ ها تاثیرگزاریشان را بر روی مخاطبین انجام می دهند. اینفلوئنسرهای ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و آن ها نیز از طریق شبکه های اجتماعی توانسته اند بر روی افراد تاثیر بگذارند. ممکن است سوال شما این باشد که چگونه اینفلوئنسر شویم؟ در جواب باید بگوییم که برای اینفلوئنسر شدن نیز باید آموزش های لازم را ببینید، پیج های اینفلوئنسرهای دیگر را بررسی کنید و بدانید که باید مستمر کار کنید و ناامید نشوید.
فرق بین بلاگر و اینفلوئنسر چیست؟
در قسمت قبل به تعریف دو اصطلاح بلاگر و اینفلوئنسر پرداختیم و با این تعاریف باید تا حدودی با فرق بین هر دو آشنا شده باشید. در ادامه چند تفاوت دیگر بین بلاگر و اینفلوئنسر را برای شما خواهم گفت.
فرق بین بلاگر و اینفلوئنسر در طرز فکر و هدف
این تفاوت تاثیر زیادی در به اشتراک گذاری محتوای آن ها دارد. به طور مثال طرز فکر یک بلاگر اینستاگرام به کار او را نشان می دهد و همیشه سعی می کند با گذاشتن یک محتوای سرگرم کننده و یا آموزشی ارزش ایجاد کند. در حالی که یک اینفلوئنسر فقط برای افزایش تعداد دنبال کننده های خود، افزایش لایک و کامنت و تبلیغ یک برند یا محصول فعالیت می کنند.
فرق بین بلاگر و اینفلوئنسر در نحوه تعامل با مخاطب
میزان تعامل در اینفلوئنسرها نسبت به بلاگرها بیشتر است، زیرا این اشخاص با به اشتراک گذاشتن محتواهایی افراد را وادار به لایک کردن و یا نظر دادن می کنند. این به این معنا است که اینفلوئنسرها به دنبال تاثیر گذاشتن روی مخاطبان خود هستند. اما یک بلاگر سعی می کند از طریق محتواهایی که منتشر می کند با دنبال کنندگان خود ارتباط برقرار کند و با آن ها تعامل داشته باشد.
کار بلاگر سخت تر است یا اینفلوئنسر؟
با توجه به تعاریف و تفاوت های گفته شده بین بلاگر و اینفلوئنسر شاید شما هم حدس زده باشید که کار کدام یک سخت تر است. مسلما بلاگر کار سخت تری نسبت به اینفلوئنسر دارد، زیرا برای ایجاد محتواهای تاثیر گذار خود و برای ارزش دادن به مخاطب وقت زیادی را باید صرف آموزش و یادگیری خود کند و در به اشتراک گذاشتن محتواهای خود حساس و دقیق باشد و هر روز به دنبال ساخت محتوای جدید و بهتر باشد. در صورتی که یک اینفلوئنسر با گذاشتن یک محتوای چالشی و یا حاشیه ای می تواند به تعامل خود با دنبال کنندگانش بیفزاید.
درآمد کدام یک بیشتر است؟
اول از همه باید بدانیم که میزان موفقیت هر کدام باعث می شود که درآمد آن ها مشخص شود. اما در کل باید بدانیم که درآمد اینفلوئنسرها از بلاگرها بیشتر است. بلاگرها درآمد خود را از کارفرما، فروش یک محصول یا خدمات یک برند به دست می آورند. اما اینفلوئنسرها بشتر از راه تبلیغات و بازاریابی درآمدزایی می کنند. چیزی که در هر دو مشترک است راه های درآمدزایی است. به طور مثال تبلیغ محصولات، ارائه مشاوره، فروش محصولات و غیره راه های به دست آوردن سود برای هر دو گروه است.
بلاگری چند شاخه دارد؟
یک سری مشاغل در اینستاگرام بین انواع بلاگر و اینفلوئنسر مشترک است. مانند پیج شخصی، پیج مد، پیج آشپزی، پیج بلاگر سفر و غیره. اما یک سری از مشاغل و یا پیج ها مربوط به بلاگرها است. به طور کلی بلاگری دو شاخه اصلی دارد: بلاگری بدون چهره و بلاگری با چهره. در بلاگری با چهره فرد با آمدن جلوی دوربین و ساختن محتواهایی که با نشان دادن خود او است سعی می کند با مخاطب ارتباط برقرار کند. بلاگری بدون چهره همان طور که از اسمش مشخص است یعنی فرد بدون اینکه جلوی دوربین ظاهر شود با گذاشتن صدای خود روی محتواها و یا محتوای بدون صدا ارزش آفرینی می کند.
به طور مثال بلاگر اقتصادی بلاگری است که در بازارهای ارز دیجیتال فعالیت دارند و از طریق آموزش دادن با مخاطبین خود تعامل دارند. و یا پرسونال بلاگرها که شاید با خود بگویید پرسونال بلاگر یعنی چه؟ پرسونال بلاگر همان بلاگرهای شخصی هستند که همراه با نشان دادن زندگی شخص خود آموش و یا خدماتی را ارائه می دهند و از این طریق افراد را جذب خودشان می کنند. تمامی پیج های مربوط به بلاگری هم می توانند با چهره و هم بدون چهره محتواهای خود را به مخاطبینشان ارائه دهند. پیج هایی مانند پیج های آموزشی، خدماتی، سرگرم کننده و غیره.
شاخه های اینفلوئنسر کدام اند؟
اینفلوئنسرها از نظر میزان تاثیرگذاری سطح بندی می شوند و همه آن ها حتی اولین اینفلوئنسر ایرانی هم نمی توانند جایگاهی مانند کریستیانو رونالدو داشته باشند. در ادامه به شاخه های آن می پردازیم.
- اینفلوئنسرهای نانو: این اینفلوئنسرها بین 1000 تا 10 هزار فالوور را دارند که توانسته اند اعتماد کاربران خود را جلب کنند.
- اینفلوئنسرهای میکرو: این افراد بین 10 تا 100 هزار دنبال کننده دارند. بر اساس آمارها 47 درصد افراد تاثیرگذار را تشکیل می دهند و نسبت به اینفلوئنسرهای نانو هزینه های بیشتری برای بازاریابی درخواست می کنند.
- اینفلوئنسرهای میانه: این اشخاص بین 100 تا 500 هزار فالوور را دارند و 26 درصد دومین گروه اینفلوئنسرها را تشکیل می دهند.
- اینفلوئنسرهای ماکرو: تعداد دنبال کنندگان این گروه 500 هزار تا یک میلیون کاربر است.
- اینفلوئنسرهای مگا: مخاطبین بالای یک میلیون مختص این گروه است و به مشهورترین افراد اینستاگرام تبدیل شده اند.
آیا بلاگر و اینفلوئنسر از نظر درآمد با یکدیگر متفاوت اند؟
همان طور که در ابتدای مقاله گفته شد، میزان درآمد هر کدام از این دو گروه به میزان موفقیت آن ها بستگی دارد. اما در کل باید بگوییم درآمد اینفلوئنسرها بیشتر از بلاگرها است، زیرا آن ها بیشترین هزینه را برای بازاریابی و تبلیغ محصولات دریافت می کنند و همه ما می دانیم که تبلیغ و بازاریابی برند های بزرگ بسیار پردرآمد است.
آیا می توان این دو مفهوم را به جای هم استفاده کرد؟
بلاگر و اینفلوئنسر دو اصطلاح متفاوت هستند که حوزه ی کاری آن ها متفاوت است. بلاگرها می کوشند تا با محتوای جذاب و کاربردی ارزش را به دنبال کنندگان خود بدهند ولی اینفلوئنسرها برخلاف آن ها بیشتر به فکر تعامل بیشتر با مخاطبین خود هستند.
سوالات متداول فرق بین بلاگر و اینفلوئنسر
بلاگر کیست؟
امروزه بلاگر به کسی گفته می شود که محتوای آنلاینی منتشر کند.
اینفلوئنسر چه کسی است؟
اینفلوئنسر در زبان فارسی یعنی تاثیر گذاران شبکه های اجتماعی، اما در اصل این افراد بر خلاف بلاگرها شهرت خود را به دلیل یک جایگاه خاص در اینستاگرام به دست آورده اند.
فرق بین بلاگر و اینفلوئنسر چیست؟
ین دو در طرز فکر و هدف، در نحوه ی تعامل با مخاطب و غیره فرق دارند.